Recept

Portobello met quinoa, sinaasappel en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Avocado zit bomvol goede vetten, maar is tegelijkertijd een echt caloriebommetje. Let er dus mee op als je wilt afvallen. Kies voor vier personen het liefst voor één groot exemplaar in plaats van twee kleintjes.

bereiding
  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de lente-uien fijn. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Schil de sinaasappel à vif en snij verder in stukjes.

  3. 3

    Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof.

  4. 4

    Hak de groene kruiden fijn en meng samen met de rozijnen, de granaatappel, de sinaasappel, de gesnipperde lente-uien, wat olijfolie en het citroensap onder de afgekoelde quinoa. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Mix de avocado fijn en breng op smaak met het limoensap, wat olijfolie, peper en zout.

  6. 6

    Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur en grill er de portobello’s in langs beide kanten. Vul de portobello's met de quinoa. Werk af met de geroosterde amandelen en serveer er de gemixte avocado bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Portobello met quinoa, sinaasappel en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!