Recept

Amarettokersen met room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en origineel dessert dat je maakt in 25 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Spoel en ontpit de kersen. Roer het maïszetmeel glad met 3 el druivensap. Breng het overige sap aan de kook met de suiker en het citroensap. Voeg de kersen toe en laat 5 minuten sudderen. Meng er dan de amaretto en het opgeloste maïszetmeel doorheen.

  2. 2

    Laat de compote een beetje binden, neem hem dan van het vuur en laat hem afkoelen.
 Klop de room half stijf met de vanillesuiker.

  3. 3

    Verdeel de kersencompote over borden en zeef er cacaopoeder overheen. Leg er 3 el room op, bestrooi met de geroosterde amandelen en strooi er poedersuiker overheen. Werk de kersen af met munt en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amarettokersen met room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!