Recept

In yoghurt gemarineerde kipsatés met komkommersalade en zoete-aardappelfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere en gezonde maaltijd met kip en frietjes van zoete aardappel waar al je familie en vrienden van zullen smullen. 

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de yoghurtmarinade. Snij de kipfilets overlangs in plakken, zodat je een 5-tal plakjes per kipfilet hebt. Laat de kip minstens 1 uur (maar beter 3 uur) in marineren in de yoghurtmarinade.

  2. 2

    Maak de komkommersalade. Spoel de komkommer en snij met de mandoline in lange dunne plakken. Meng de yoghurt met het citroensap. Spoel en snipper de dille en koriander en doe ze bij de yoghurt. Kruid met peper en zout. Roer goed om. Hussel de plakjes komkommer er voorzichtig onder.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zoete aardappelen en bestuif ze met het maïszetmeel. Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn met het meel. Besprenkel ze met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frietjes in 30 à 35 minuten gaar en krokant in de oven. Schud regelmatig even op zodat ze langs alle kanten krokant gebakken zijn.

  4. 4

    Rijg de plakjes kip op een prikker. Gril de gemarineerde kip langs beide kanten gaar in een hete pan met olijfolie. Serveer de kip met de komkommersalade en de knapperige zoete-aardappelfrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In yoghurt gemarineerde kipsatés met komkommersalade en zoete-aardappelfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!