Recept

Parmentier van bloemkool en zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Ontvel de zalm en haal de graten eruit. Neem een pot om de zalm te pocheren. Doe er de witte wijn en de fond in, samen met laurierblad, takjes tijm, een beetje zout en een flinke snuif peper. Verwarm het mengsel en leg de zalm erin. Laat de vis een kleine 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

  2. 2

    Snipper de sjalot fijn en plet de look tot pulp. Stoof de uien met look glazig, in een gesmolten klont boter, op een matig vuur. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare brokken. Doe ze in de pot bij de sjalot en look en voeg - water en een snuif zout toe. Kook gaar op een zacht vuur, onder deksel. 

  3. 3

    Spoel de bloemkool en snij de groente in roosjes. Blancheer. 

  4. 4

    Leg de zalm op een bord & laat de rest van de fond inkoken.

  5. 5

    Spoel de bloemkool af onder koud water. 

  6. 6

    Verhit de boter in een kleine pot en roer er de bloem doorheen. Roer met de garde tot je een roux krijgt die naar koekjes ruikt en giet geleidelijk aan het (gezeefde) pocheervocht bij de roux. Blijf roeren met de garde tot je een gebonden saus krijgt. Voeg peper en zout toe. Roer een scheut room door de saus, tot ze de ideale dikte heeft en voeg ook het sap van de citroen toe. 

  7. 7

    Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. 

  8. 8

    Leg de zalm onder in een ovenschaal, doe de bloemkool erbovenop, dan de saus en lepel de puree erbovenop. Strooi een laagje gemalen kaas & feta over de schotel. 

  9. 9

    Zet de ovengrill op. Schuif de schotel onder de grill tot de kaas een goudbruin kleurtje krijgt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!