Recept

Kokosrijstbowl met tofu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk vegetarisch!

bereiding
  1. 1

    Doe de kokosmelk, 400 ml water en het zout in een kookpot en breng aan de kook. Spoel de rijst. Doe de rijst in de pot en laat onder deksel zachtjes 15 tot 18 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zeef als er teveel vocht overblijft.

  2. 2

    Meng in een kom de sesamolie, de sojasaus, de rijstazijn en de rijstsiroop. Snij de tofu in stukken en overgiet met de marinade. Laat marineren terwijl de rijst afkoelt. Dat duurt 15 tot 30 minuten.

  3. 3

    Maak de rodekool en rasp 'm. Spoel de radijsjes en snij in flinterdunne plakjes. Doe voor het koolslaatje de azijn met 200 ml water, het zout en de suiker in een steelpan en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen en giet over de radijzen en kool. Zet opzij.

  4. 4

    Verwarm de arachideolie in een antikleefpan, haal de tofu uit de marinade en bak 3 à 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met sesamzaadjes.

  5. 5

    Spoel de komkommer en schil wortelen en snij ze in flinterdunne staafjes. Verdeel de rijst, de tofu en de zoetzure groenten over 4 bowls en werk af met de komkommer, wortel en edamameboontjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokosrijstbowl met tofu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!