Recept

Runderspiesjes met groene taboulé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris gerechtje, perfect voor de zomer

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook. Spoel 1 citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Mix de knoflook en de citroen met de verse en gedroogde oregano tot een grove pasta en voeg in een dun straaltje olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Snij het rundvlees in hapklare blokjes en leg ze in de marinade.

  2. 2

    Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het groentebouillonblokje. Giet af en laat even afkoelen.

  3. 3

    Spoel de rest van de verse kruiden en de bladspinazie en hak grof. Maak de radijsjes schoon en snij ze in dunne plakjes. Pel en snipper de rode ui. Schep alle ingredienten onder de bulgur. Pers de andere citroen uit en breng er de tabouleh mee op smaak. Voeg naar smaak nog olijfolie en zwarte peper toe.

  4. 4

    Steek de blokjes rundvlees op satéstokjes en bak ze kort op hoog vuur in een grillpan. Serveer de spiesjes met de tabouleh.

  5. 5

    EXTRA PITTIG
    Heb je al wat tijd de avond voordien of ’s ochtends? Marineer dan alvast het vlees. Zo kunnen de smaken er goed in trekken en wordt het vlees extra mals!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderspiesjes met groene taboulé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!