Recept

Chocolademoussetaart met framboos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes en meng er het cacaopoeder door. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de chocoladebavarois. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk. Hak de chocolade in stukjes en laat ze van het vuur smelten in de melk. Roer er de suiker en de vanillesuiker door.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de eidooiers los met 50 ml van de chocolademelk. Voeg dit al roerend weer toe aan de chocolademelk. Laat al roerend indikken op laag vuur, maar laat het mengsel zeker niet koken.

  4. 4

    Knijp de gelatine uit, los op in het warme chocolademengsel. Zet de pan in een bakje met koud water en laat het mengsel zo afkoelen en lobbig worden, roer af en toe om.

  5. 5

    Klop intussen de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe. Klop de slagroom half stijf. Spatel eerst de slagroom en vervolgens het eiwit door het lobbige chocolademengsel.

  6. 6

    Schep de chocoladebavarois op de afgekoelde koekjesbodem. Laat minstens 4 uur, maar liever een nacht opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart voorzichtig en werk af met de chocoladeschilfers en frambozen.

  7. 7

    LEKKER LOBBIG?
    Lobbig betekent dat het mengsel eruitziet als pudding die al wel dik is, maar nog niet volledig gestold.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademoussetaart met framboos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!