Recept

Veggieballetjes met groentesalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de salade. Spoel de komkommers, tomaatjes en paprika. Snij de komkommer en de paprika in blokjes. Snij de kerstomaatjes in vieren. Pel de avocado, haal de pit eruit en snij in kleine blokjes. Pel de rode ui en snipper de helft fijn. Spoel de peterselie-, munt- en basilicumblaadjes en snipper fijn. Meng de groenten met 3⁄4 van de kruiden en voeg olijfolie, rietsuiker, citroensap en peper en zout toe.

  2. 2

    Snij de andere helft van de rode ui in halve ringen. Doe in een kommetje samen met de rest van de kruiden. Zet aan de kant voor de afwerking.

  3. 3

    Spoel de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Pureer de aardappelen en laat even afkoelen.

  4. 4

    Spoel de puntpaprika en hak fijn. Pel de knoflook en de rode ui en hak fijn. Giet de maïs af. Hak de olijven fijn. Spoel de peterselie en tijm en snipper de blaadjes fijn. Voeg de paprika, look, rode ui, olijven, maïs en kruiden toe aan de aardappelen en schep goed om. Voeg de eieren en het kikkererwtenmeel toe. Kruid met peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Voeg eventueel nog bloem toe als het mengsel te kleverig is.

  5. 5

    Verhit de olie in een ruime wokpan en frituur de balletjes in porties goudbruin. Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer de balletjes met de groentesalsa en de verse kruiden. Tip! Lekker met Turks brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggieballetjes met groentesalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!