Recept

Salade met warme geitenkaas, speculaas en mango

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo at je je salade geitenkaas nog nooit!

bereiding
  1. 1

    Maak de andijvie en veldsla schoon, spoel ze en zwier droog. Snij de andijvie heel fijn. Schil de mango, verwijder de steen en snij het vruchtvlees in reepjes. Vang het sap op. Meng de andijvie met de veldsla en mango. Verdeel over 4 borden.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Verkruimel de speculaasjes in een diep bord. Klop in een ander bord het ei los met wat peper. Halveer de geitenkaasjes in de hoogte en haal ze eerst door het losgeklopte ei en dan door de speculaas. Leg de kaasjes met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze kort onder de grill. De kaasjes moeten zacht zijn, maar mogen niet uitlopen.

  3. 3

    Maak de vinaigrette. Pel en snipper de sjalot. Meng ze met het opgevangen sap van de mango, de wittewijnazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout en klop tot een vinaigrette.

  4. 4

    Leg op elk bord 2 halve kaasjes en werk de salade af met de dressing. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met warme geitenkaas, speculaas en mango

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!