Recept

Gehaktbrood met krieken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het doordeweeks eens lekker simpel zijn? Een gehaktbroodje met krieken smaakt altijd. Bovendien kun je het makkelijk van tevoren klaarmaken.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot glazig.

  3. 3

    Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, het paneermeel en de sjalot toe. Kruid met peper en zout. Kneed tot een broodje. Leg het in de ovenschaal.

  4. 4

    Zet het gehaktbrood in de oven en bak in 30 à 35 minuten goudbruin.

  5. 5

    Giet intussen de krieken af boven een steelpannetje. Roer het vanillepuddingpoeder door het kriekensap en breng het sap aan de kook. Laat onder voortdurend roeren indikken.

  6. 6

    Doe de krieken bij het sap en laat op een zacht vuurtje nog even doorwarmen.

  7. 7

    Haal het gare gehaktbrood uit de oven en snij er plakken van. Serveer met de krieken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met krieken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!