Recept

Konijn op grootmoeders wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bier mag niet ontbreken in deze klassieker! Serveer het konijn met kroketjes of puree, en je hebt een feestelijk gerecht op tafel gezet.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze grof. Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid de stukken konijn met peper en zout.

  2. 2

    Verhit boter in een pan en bak de stukken konijn goudbruin. Voeg de grof gesneden ui toe, laat aanfruiten en bestrooi met bloem. Schep goed om en blus met bier. Voeg spekblokjes, rozijnen, de kruiden en specerijen toe en laat 1 tot 1,5 uur op een zacht vuurtje pruttelen tot het vlees gaar is.

  3. 3

    Breng het konijn op smaak met peper, zout en mosterd en serveer met kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!