Recept

Aardappelgratin met kip uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top een klassieker!

Maak dit gerechtje extra feestelijk door de gratin in individuele weckpotjes te maken in plaats van in een grote schaal. Serveer de kip op een plankje, mooi in plakjes versneden. Geef de sla er apart bij in een kommetje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C.

  2. 2

    Doorprik de citroen een paar keer met een vork. Stop ‘m in de kip, samen met de rozemarijn. Wrijf de kip in met olijfolie en kruid ze aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Bind de poten samen met keukentouw.

  3. 3

    Maak de teentjes van de knoflook wat los, maar laat ze aan de bol. Halveer de sjalotten. Meng ze met 2 el olijfolie. Doe ze in een braadslee en leg er de bol bij. Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Laat 1 uur braden (voeg zo nodig wat water toe).

  4. 4

    Snij het knoflookteentje voor de gratin doormidden en wrijf er een ovenschaal mee in. Vet ze dan in met boter.

  5. 5

    Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Schik ze in de ovenschaal. Verwarm de melk met de room, peper, zout en nootmuskaat en giet over de aardappelen. Bestrooi ze met geraspte kaas. Zet ze de laatste 45 minuten bij in de oven. Serveer de gratin met de kip en een salade naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgratin met kip uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!