Recept

Gegrilde zalm met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lekkere marinade

bereiding
  1. 1

    Meng de sojasaus met de wijnazijn en de suiker. Kwast er de zalm mee in, kruid met peper en zout. Laat 20 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op grillstand.

  3. 3

    Spoel de asperges en snij de harde onderkant weg, schillen hoeft niet. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. 4

    Spoel de bietenblaadjes en zwier goed droog.

  5. 5

    Dep de zalmmoten droog met keukenpapier. Leg ze op een bakplaat met aluminiumfolie en rooster ze 4 tot 5 minuten aan elke kant.

  6. 6

    Verhit de olie in een pan en bak de asperges ongeveer 3 minuten. Haal de asperges uit de pan. Blus met de vismarinade en laat 1 minuutje doorkoken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zalm met asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!