Recept

Kruidige balletjes van lamsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nodig je gasten uit voor een heerlijke barbecue

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het toastbrood in stukjes.

    Spoel de lente-uitjes en snipper ze fijn.

    Halveer de stengels citroengras in de lengte.

    Hak de munt fijn.

    Spoel de radijsjes en snij ze in schijfjes.

  2. 2

    Vermeng het brood en de lente-uitjes met het lamsgehakt, de eidooiers en de tijm. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten rusten.

  3. 3

    Rol van het gehakt balletjes van ongeveer 2 cm en prik ze op de stengels. Leg de spiesjes 10 minuten op de rooster van de barbecue of rooster ze in de grillpan. Keer ze af en toe om.

  4. Voor de dip

  5. 4

    Hak voor de dip de muntblaadjes fijn, vermeng ze met de yoghurt, het citroensap en de suiker.  Kruid met peper en zout.

  6. 5

    Spoel de radijsjes, snij ze in schijfjes, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met kruidenolie.

  7. 6

    Schik alles op een bord, serveer de dip apart in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige balletjes van lamsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!