Recept

Creoolse garnalensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig soepje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de groenten schoon. Schil de aardappelen
    en snij ze in blokjes. Pel de uien en
    knoflook en hak ze fijn. Snij de lente-uitjes
    in ringen en de paprika in kleine blokjes.
    Snipper het pepertje fijn.

  2. 2

    Spoel de spinazie en blancheer hem kort
    in kokend gezouten water. Spoel meteen
    onder koud water en knijp goed uit. Hak
    de spinazie grof en zet even opzij.

  3. 3

    Stoof de ui met de knoflook en de chilipeper
    aan in een scheutje olie. Blus met de
    bouillon. Voeg de lente-uitjes, de rozemarijn,
    de aardappelen en de paprika toe en
    laat afgedekt 15 minuten koken. Voeg de
    kokosmelk en de garnalen toe. Temper het
    vuur en laat nog 8 minuten sudderen. Roer
    de spinazie door de soep en warm even
    door. Breng op smaak met peper, zout en
    limoensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Creoolse garnalensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!