Recept

Lepelhapjes met mozzarella en kerstomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele zomerse hapjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de risoni (rijstvormige pasta) beetgaar in licht gezouten water. Laat onder koud water schrikken, uitlekken en afkoelen in een zeef.

    Was 1 onbehandelde citroen, rasp de schil en pers het sap uit.

    Halveer de kerstomaatjes.

    Laat  de mozzarellabolletjes uitlekken en halveer ze.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie en basilicum fijn in een blender, voeg er de groentebouillon, olijfolie,
    2 eetlepels kappertjes en 4 eetlepels citroensap aan toe en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de geraspte citroenschil, kruidensaus en 1 eetlepel kappertjes door de risoni en laat een halfuur trekken.

  5. 5

    Meng kerstomaatjes, mozzarellabolletjes en de pijnboompitten met de pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lepelhapjes met mozzarella en kerstomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!