Recept

Witloof met kaas en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een absolute klassieker, deze ovenschotel! Heerlijk Belgisch witloof in een jasje van ham, overgoten met een gegratineerde kaassaus: beter wordt het niet. 

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de stronkjes witloof en kook ze in 10 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pot en laat ze uitlekken in een vergiet. Bewaar het kookvocht.

  2. 2

    Maak een kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een sauspannetje. Roer er de bloem door. Giet 2 dl van het kookvocht erbij en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Doe er dan de melk bij en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg dan de kaas toe.

  3. 3

    Halveer de uitgelekte stronkjes witloof en verwijder de bittere kern. Rol het witloof op in een sneetje ham. Leg de hamrolletjes in een ovenschaal en schenk er in het midden een beetje kaassaus over.

  4. 4

    Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloof met kaas en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!