Recept

Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen in blokjes. Meng met de rijstmelk in een steelpannetje en laat 25 minuten koken, tot de pompoenblokjes zacht zijn.

  2. 2

    Rasp zeste van de sinaasappel en hak ongeveer 2 eetlepels fijn.

  3. 3

    Mix de pompoenblokjes met rijstmelk fijn, samen met de eieren, sinaasappelzeste en de ahornsiroop. Doe het mengsel in het steelpannetje, roer er de agaragar aan toe en laat 6 à 7 minuten koken, op zacht vuur, tot een dikke crème. Schep geregeld om.

  4. 4

    Doe de flan in de glaasjes, laat afkoelen en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer goed koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!