Recept

Eend met wortelen in sinaasappelsaus met pommes duchesse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk klassiek

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze door de passe-vite of met een stamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooiers door en schep goed door elkaar.

  3. 3

    Schraap de wortelen en snij in schijfjes. Kook ze beetgaar in water. Giet af en zet opzij.

  4. 4

    Doe de puree in een spuitzak en maak kleine aardappeltorentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de tweede sinaasappel, à vif, tot op het vruchvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit.

  6. 6

    Meng in een sauspannetje het maïszetmeel met de suiker, wat zout en de gember. Zet op middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de demi-glacesaus bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de geraspte schil en sinaasappelpartjes.

  7. 7

    Kerf de velkant van de eend in. Kruid ze met peper en zout. Bak 5 minuten op de velkant en draai dan om. Bak nog 2 tot 4 minuten. Serveer met de wortelen en aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eend met wortelen in sinaasappelsaus met pommes duchesse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!