Recept

Lauwe aardappelsalade met linzen, rode bieten en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puy-linzen komen uit de streek rond Le Puy in Frankrijk. Ze zijn klein, groen, hebben een fijne schil en bevatten minder zetmeel dan andere linzen, waardoor ze goed verteerbaar zijn. Tijdens het koken worden ze bruin.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en kook ze beetgaar in de schil in lichtgezouten water. Laat ze even afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in plakjes.

  2. 2

    Kook de linzen volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar in lichtgezouten water met de halve teentjes knoflook en het kruidentuiltje. Laat ze uitlekken en verwijder de knoflook en het kruidentuiltje. Breng de linzen op smaak met peper, zout, de gehakte munt, de geraspte citroenschil en het citroensap.

  3. 3

    Schil de rode bieten, snijd ze in plakjes en stoom ze beetgaar in ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de plakjes). Snijd de geitenkaas is stukjes.

  4. 4

    Schep de plakjes aardappel, linzen en rode biet voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden. Strooi er de geitenkaas over en werk af met de lente-ui en enkele druppels olijfolie extra vierge.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe aardappelsalade met linzen, rode bieten en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!