Recept

Pistachekoek met marshmallow en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ideale afsluiter van een heerlijk kerstmenu

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

    Schil de peren en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Laat de boter smelten. Meng pistachepoeder, poedersuiker en amandelpoeder. Klop de eieren los.

  3. 3

    Spatel de eiermassa voorzichtig door het pistachemengsel en doe er de gesmolten boter bij. Stort dit in een dikke laag op een met bakpapier bekleed bakblik en bak 15 minuten in de warme oven.

  4. 4

    Pocheer de peerstukjes 10 minuten in suikerwater met een gehalveerd vanillestokje. Haal ze uit het suikerwater en laat afkoelen.

  5. 5

    Maak een gel van het peren-suikerwater. Neem 20 cl van het vocht, bind het met 2 g agaragar en laat even opkoken. Laat afkoelen en mix tot een gladde gel.

  6. 6

    Meng voor de marshmallow de melk en 10 cl van het perenkookvocht in de kom van de keukenrobot en zet deze in de diepvriezer. Laat ijskoud worden, maar niet bevriezen. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en smelt ze vervolgens in 20 cl lauw perenkookvocht. Zet de keukenrobot op de hoogste stand en klop de ijskoude vloeistof op. Voeg er de gesmolten, lauwe gelatine beetje bij beetje aan toe terwijl de keukenrobot verder klopt. Giet onmiddellijk in een ijskoude kom en laat opstijven in de koelkast. Snij in blokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistachekoek met marshmallow en peer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!