Recept

Mediterrane sushi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de rijstazijn, pesto, citroensap, olijfolie, peper en zout. Lepel wat couscous in een kleine dresseerring terwijl hij nog lauw is; dan houdt hij het best zijn vorm. Werk de sushi af met de verschillende toppings.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn. Bak de quinoa in 1 eetlepel olijfolie met een druppeltje truffelolie. Snij de carpaccio fijn. Doe nog een mespuntje pesto op de rondjes couscous, en beleg met de pijnboompitten, carpaccio en de quinoa.

  3. 3

    Bak de tarbot 2 à 3 minuten op de velkant en 1 minuut aan de andere kant in 1/2 koffielepel sesamolie en 1 eetlepel olijfolie met wat truffelolie. Snij de vis in kleine reepjes. Doe de kalfsfond bij het bakvocht, en laat dat inkoken. Breng op smaak met 1/2 koffielepel sojasaus. Leg een reepje tarbot op de rondjes couscous, en werk af met wat oregano en een beetje kalfsfond.

  4. 4

    Doe 1/2 koffielepel sesamolie in een pan, pers er het teentje knoflook in en voeg de venusschelpen eraan toe, zet een deksel op de pan en laat de schelpen gaar worden. Ontvel en ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees flinterdun. Beleg er de couscous mee, en leg er dan een schelpje op.

  5. 5

    Lekker met een slaatje van tomaat, gemengde sla en limoensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane sushi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!