Recept

Pastinaaksoep met peterselie-olie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en hak de sjalotten. Schil de pastinaak en de aardappel, snij in stukken.

  2. 2

    Verhit wat boter in een pan en stoof er de sjalot in glazig. Voeg de pastinaak en aardappel toe en roerbak enkele minuten. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot de groenten zacht zijn.

  3. 3

    Maak de peterselie-olie. Hak de peterselie grof en pel de knoflook. Doe ze met de olie in een maatbeker of blender en mix goed fijn. Giet door een zeefdoek, zodat je alleen de groene olie overhoudt.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde pan de pancetta krokant en verkruimel ’m.

  5. 5

    Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout, en roer er de room door. Verdeel de soep over de borden en werk af met een beetje peterselieolie, pancettacrumble en geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaaksoep met peterselie-olie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!