Recept

Hertenfilet met gratin van aardappel en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en pastinaken en snij ze in dunne plakjes. Pel 1 teentje knoflook en snij het doormidden. Wrijf er een vuurvaste ovenschaal mee in. Vet de schaal daarna in met boter. Verwarm de oven op 180°C.

  2. 2

    Leg afwisselend plakjes aardappel en pastinaak in de schaal. Pers het doormidden gesneden teentje knoflook boven de room met de melk. Hak de paddenstoelen fijn en roer die er ook door, samen met de truffelolie. Kruid met nootmuskaat, peper, zout en rozemarijn. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel de rest van de knoflook en snij de teentjes in 4, maak insnijdingen in het hertenvlees en duw er de stukjes knoflook in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees rondom goudbruin in 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel notenolie, reken ongeveer 2 minuten per kant. Leg het vlees in een ovenschaal en zet die 12 minuten voor het einde van de gaartijd van de gratin in de oven. Reken 15 minuten als je het vlees niet zo graag rood hebt, maar liever wat doorbakken.

  4. 4

    Haal het uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak de aanbakresten los met de rode wijn, kruid bij met peper en zout en laat nog even inkoken tot sausdikte.

  5. 5

    Snij het vlees in plakken en serveer met de gratin en enkele blaadjes frisse waterkers of rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenfilet met gratin van aardappel en pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!