Recept

Erwtensoep met lamsbruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Begin met de soep. Pel en snipper de ui. Fruit glazig in boter. Pluk de blaadjes van de takjes munt en voeg ze met de erwtjes toe. Roerbak kort. Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat een half uur sudderen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de limoen en pers hem uit. Meng de zure room met de geraspte schil en 2 eetlepels sap, kruid met peper en zout en zet koel weg.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje uit de soep, voeg de room toe en mix de soep fijn. Bak de lamsfilet, op een hoog vuur, kort rondom goudbruin en krokant in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Snij het stokbrood in hapklare sneetjes, leg ze op een ovenplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en rooster ze goudbruin in de oven.

  5. 5

    Snij het lamsvlees in fijne plakken. Smeer op elk sneetje brood wat kruidenboter en beleg met enkele plakjes lamsfilet. Werk af met een toefje van de limoenroom en een plukje verse waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoep met lamsbruschetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!