Recept

Kastanjepannenkoekjes met eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend gerechtje met eend.

bereiding
  1. 1

    Maak het pannenkoekenbeslag door alle ingrediënten te vermengen en laat het 2 uur rusten. Bak er dan pannenkoekjes van in een hete pan.

  2. 2

    Wrijf de eendenborst in met zout en peper en leg met het vel naar beneden in een koude braadpan. Zet die op een hoog vuur en bak mooi bruin. Draai de eendenborst om en bak de kant zonder vel 2 min.

  3. 3

    Maak de saus: doe het sap van de mandarijnen, de geraspte schil, de honing, de sojasaus en het eendenvet in een pannetje en breng dit aan de kook. Leg de eendenborst in een ovenschaal met het vel naar boven. Verdeel 2 eetlepels van de warme saus over de eend en bak de eendenborst 12 min. in voorverwarmde oven op 175°C.

  4. 4

    Neem de eendenborst uit de ovenschaal en pak in aluminiumfolie in. Laat 10 min. afkoelen. Doe al het vocht van de ovenschaal bij de rest van de saus. Laat dit weer 5 min. koken en kruid met peper en zout naar smaak.

  5. 5

    Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Bestrijk de pannenkoekjes met een dun laagje kastanjepuree, schik er dakpansgewijs de plakjes eendenborst, peer en ui op. Leg er enkele plukjes shiso en scarlet cress op en werk het pannenkoekje af met de rest van de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kastanjepannenkoekjes met eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!