Recept

Duif met appel en speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel wildreceptje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Mix in een blender de Hasseltse speculaas en 1/4 van het peperkoeksneetje tot fijne kruimels. Snipper de sjalotten en champignons. Snij voor de appelcompote 3 appels in kleine kubusjes. 

  2. 2

    Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten met enkele champignons en blus ze met de porto en 1 dl wijn. Overgiet met de bruine fond en voeg de kruimel mix toe. Laat inkoken en draai door de roerzeef.

  3. 3

    Leg de appels in een pan en bevochtig met witte wijn. Voeg ongeveer 1/3 van een vanillestokje toe (verhouding: 1 vanillestokje per 10 appels) en enkele draadjes saffraan, voor kleur en smaak. Mix in de blender.

  4. 4

    Bak de duivenfi lets aan beide kanten kort in voldoende boter. Kruid met peper en zout. Zet ±9 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.

  5. 5

    Blancheer kort 250 g waterkersblaadjes (zonder harde steeltjes) en fris ze op in ijswater. Meng met 70 ml kippenbouillon en mix in de blender

  6. 6

    Bak de paddestoelenmix (cantharellen en mini-shiitakes), samen met de geblancheerde erwtjes.

  7. 7

    Schik alles volgens eigen inspiratie op de borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duif met appel en speculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!