Recept

Bananentaart met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze taart maakt van elk etentje een feest

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Vermeng de bloem met wat zout en de suiker. Maak in het midden een kuiltje. Breek daarin het ei en giet er 30 ml lauw water bij. Leg er ijskoude botervlokjes omheen. Vermeng eerst met twee messen, kneed verder met je vingers tot een kruimelig deegje . Rol de deegbal in plasticfolie. Leg 30 minuten koel weg.

  3. 3

    Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg het dun uitgerolde deeg in de taartvorm. Druk de randen goed aan en snij overtollig deeg eraf. Zet in de koelkast.

  4. 4

    Laat op een zacht vuur in het pannetje de chocolade in stukjes smelten met de boter. Splits de eieren. 

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker en breng op smaak met citroensap. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker. Doe er het maïszetmeel bij. Roer glad.

  6. 6

    Giet de afgekoelde chocoladesaus in een straaltje bij het dooiermengsel. Klop stevig. Spatel het stijf geklopte eiwit er luchtig door.

  7. 7

    Schep de chocoladevulling op de deegbodem. Bak 45 minuten onderaan in de oven. Laat eerst even afkoelen in de vorm en dan op een rooster.

  8. 8

    Schil de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel met citroensap. Schik ze op de vulling.

  9. 9

    Verwarm de sinaasappelmarmelade tot ze vloeibaar is. Strijk met een keukenkwastje uit op de bananen. Laat afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananentaart met chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!