Recept

Chutney met gerookte eend, radicchio, rode biet en pappadum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recept van Dishcover

bereiding
  1. 1

    Schil en snijd de mango en de ananas in blokjes. Rooster de mosterdzaadjes, de korianderzaadjes en de kardemonzaden enkele minuten in een droge pan. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel.

  2. 2

    Verwarm wat ghee in een kookpot en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig aan. Voeg het geperste knoflookteentje, de fijngeraspte gember en het chilipepertje toe en laat even meestoven. Doe de mango-en ananasblokjes in de pot. Voeg het limoensap, de azijn en de suiker toe. Voeg de geplette kruiden, het zout en het kaneelstokje toe. Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango en ananas zacht zijn.
    Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.

  3. 3

    De pappadums vind je gewoon in de supermarkt  bij de Aziatische producten. Ze zijn gemaakt van linzenmeel. Je kan ze eenvoudig klaarmaken in de microgolfoven. In 1 à 2 minuutjes blazen ze helemaal krokant op. De stukjes eend heb ik nog even opgebakken.

  4. 4

    Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes. Strooi er enkele gedroogde roze bessen over. Vul het glaasje verder aan met enkele, kleine blaadjes groene sla, fijngesnipperde radicchio, stukjes eend en de rode bietscheuten. Decoreer het glaasje met een stuk pappadum, een mooi groen blaadje en een fleurig, eetbaar bloemetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chutney met gerookte eend, radicchio, rode biet en pappadum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!