Recept

Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerd

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Wrijf de spareribs in met de barbecuerub en leg ze in een ovenschaal. Schuif ze 2 uur in de oven, maar keer ze halverwege om.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de marinade: de knoflook, ui, gember, ketchup, suikerstroop, graanmosterd, chilisaus, worcestershiresaus en de peperbolletjes. Wentel er de spareribs door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dek af en zet een nacht koel weg.

  3. 3

    Schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in partjes.

  4. 4

    Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij het in ringen. Week de rozijnen in lauw water.

  5. 5

    Meng de aardappelen met de koriander, chilipeper, rozijnen en het limoensap. Kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met radijsscheutjes.

  6. 6

    Gril de spareribs goudbruin. Serveer ze met de aardappelsalade en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!