Recept

Scampi's in pittige tomatenroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit licht pikante scampigerechtje staat binnen het halfuur op tafel. Lekker met ciabatta, of met pasta.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s. Pel en hak de ui en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in miniblokjes. Snij de paprika in miniblokjes.

  2. 2

    Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de paprika bij en stoof even mee. Voeg de scampi’s toe en laat zachtjes garen.

  3. 3

    Bestrooi de scampi’s met paprika en kerriepoeder en schep om. Doe er de blokjes tomaat bij en laat smelten.

  4. 4

    Blus de pan met een scheutje cognac. Eventueel kun je de scampi’s flamberen: haal dan eerst de pan van het vuur en schakel de dampkap uit.

  5. 5

    Blus met de room en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampi's in pittige tomatenroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!