Recept

Terrine van konijn met uienconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Orginele terrine

bereiding
  1. 1

    Maak een marinade van de kalfsfond met de porto, de sjalot, de tijm, 1 laurierblaadje, peper en zout. Voeg het konijnenvlees toe en laat enkele uren marineren.

  2. 2

    Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en laat ze eventueel lichtjes inkoken voor een meer uitgesproken smaak. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng het vlees met het gehakt, de room, het ei, het broodkruim, de peterselie, de rozemarijn en een scheutje van de marinade. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep het mengsel in een ingevette terrinevorm en druk aan. Strijk de bovenkant glad en dek af met plakjes gerookt spek en een laurierblad.

  4. 4

    Giet kokend water in een grote braadslee, tot halverwege de rand, en zet de terrine erin. Zet 1,5 uur in de oven. Controleer met een vleespen of de terrine gaar is. Neem uit de oven, dek af met een vel bakpapier en leg iets zwaars op de terrine terwijl ze afkoelt. Laat, met het gewicht erop, volledig afkoelen in de koelkast.

  5. 5

    Snij de terrine voor het serveren in mooie plakken. Serveer met uienconfituur en een gemengde salade naar smaak. Geef er knapperig stokbrood of warme toast bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Terrine van konijn met uienconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!