Recept

Makkelijk bananenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Nog een paar overrijpe bananen in de fruitmand? Maak er dit bananenbrood mee. Een heerlijk zoete start van de dag.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.

  2. 2

    Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.

  3. 3

    Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.

  4. 4

    Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag. Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag. Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.

  5. 5

    Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Makkelijk bananenbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!