Recept

Gefrituurde filodeeghapjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend lekker!

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in kleine stukjes en bak ze goudbruin in de helft van de boter. Breng op smaak met de gember en de groene currypasta. 

  2. 2

    Fruit de sjalot en knoflook in de rest van de boter. Strooi er de bloem over. Voeg de spinazie toe en de kokosmelk. Breng op smaak met de gehakte koriander.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C of stel de frituurpan in op 180°C. Roer in een kom de spinazie door de kipblokjes. Voeg het ei toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij de vellen filodeeg in 3 brede repen (zie illustratie). Bestrijk ze met olijfolie.

  5. 5

    Vul en vouw de hapjes zoals je op de illustratie kunt zien. Leg 2 el van de vulling in de bovenste hoek, vouw diagonaal tot een driehoek, en blijf zo in driehoekjes vouwen tot het eind. Maak goed dicht met wat extra olijfolie. Bak 30 minuten in de oven, op 200°C, of frituur de hapjes 3 minuten op 180°C in de frituurpan. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gefrituurde filodeeghapjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!