Recept

Spiesjes met konijn en pruimen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker in een barbecue-versie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rist de takjes rozemarijn af, maar laat er bovenaan een toefje groen aan. Snipper een koffielepel blaadjes fijn. Leg de stengels in water.

  2. 2

    Snij de konijnenfilets in blokjes van 3 cm. Doe ze in een kom met maïsolie, het citroensap en de versnipperde rozemarijn. Kruid met peper en zout. Schep goed om en zet even aan de kant. 

  3. 3

    Halveer verse abrikozen en haal er de pit uit of laat abrikozen uit blik goed uitlekken. 

  4. 4

    Wikkel de gedroogde pruimen in een plakje gerookt spek. Dep de takjes rozemarijn droog met keukenpapier. Prik er het vlees en het fruit op.

  5. 5

    Rooster de spiesjes 6 tot 8 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze een paar keer om. Lekker met frisse, groene salade en aardappelen in de schil. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes met konijn en pruimen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!