Recept

Couscous met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk oosters

bereiding
  1. 1

     

    Pel de scampi’s. Snij ze van kop tot staart op de rugkant open, verwijder het zwarte darmkanaal. 

  2. 2

     

    Schraap de wortelen. Spoel de courgettes. Snij de groenten in blokjes. Stoom de wortelblokjes 20 minuten, de courgetteblokjes 15 minuten. Kruid met peper en zout.

  3. 3

     

    Doe de couscous in een diepe kom met een snuifje zout. Giet er 4 koppen kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan.

  4. 4

     

    Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng ze met 1 el olijfolie en de gestoomde groenten.

  5. 5

     

    Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze kort op een hevig vuur in 1 el olie. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn.

  6. 6

     

    Schep de scampi’s op de couscous. Werk af met amandelschilfers en verse munt. Serveer meteen.

  7. 7

     

    Schep de scampi’s op de couscous. Werk af met amandelschilfers en verse munt. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!