Recept

Gevulde kipfilet en pasta met walnotenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaans bord vol lekkers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rooster de walnoten ongeveer 2 minuten in een droge pan op een matig vuur tot ze bruin zijn. Laat afkoelen.

    Hak een teentje knoflook, salie en rozemarijn fijn.

    Hak de peterselie grof.

    Rasp de parmezaan.

    Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. Voor de walnotenpesto

  3. 2

    Doe de geroosterde walnoten en de peterselie in een keukenrobot en hak ze fijn. Doe de boter en de kaas erbij en meng alles goed. Schenk er de olijfolie en de room in een straaltje bij terwijl u blijft mixen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 3

    Snij de kipfilets tot envelopjes. Kruid ze met look, salie, rozemarijn, peper en zout. Leg er enkele zongedroogde tomaatjes op en wat basilicum. Rol elke filet op en steek vast met een prikker of een touwtje. Omwikkel met een plakje parmaham.

  5. 4

    Bak de rolletjes aan beide kanten goudbruin in een pan met boter, en blus daarna met
    witte wijn. Voeg wat water toe en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.

  6. 5

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en vermeng met de walnotenpesto.
    Serveer de kipfilet in plakken, met de pasta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kipfilet en pasta met walnotenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!