Meest recente artikelen

Nicecream: wat is het en hoe maak je het?

Slim

Nicecream: wat is het en hoe maak je het? Artikel

Ken jij nicecream al? Het is onweerstaanbaar lekker, gezond én je maakt het in 1-2-3. Wij vertellen je hoe je het maakt.

Wat is nicecream?

Nicecream is een alternatief ijsje, waarbij je geen room en suiker gebruikt. En dit zonder in te boeten aan smaak en romigheid! De techniek bestaat uit het blenden van bevroren fruit, met diepgevroren superrijpe bananen als essentieel ingrediënt. Deze creëren de perfecte roomijstextuur én geven de nodige zoetigheid, zonder dat er suiker aan te pas komt. Voor het maken van nicecream is een krachtige blender met stamper onmisbaar. Met de smaken kun je variëren: een combinatie van banaan met pindakaas en chocoladestukjes is heerlijk! Ook een mix van banaan en rood fruit werkt prima.

Zo maak je nicecream

  • Pel een viertal rijpe, gele bananen. Breek ze in stukjes en vries ze minstens vier uur in.
  • Haal de bananen uit de diepvries, laat ze een halfuurtje 'rusten' en doe ze stuk voor stuk in de blender.
  • Voeg wat water toe zodat de messen van je blender onder water staan (en straks goed blenden). Voeg eventueel ook wat smaakmakers toe zoals vanille, cacao of blauwe bessen.
  • Blend tot een gladde massa en serveer met vers fruit.

Wat met de restjes?

Je kunt nicecream niet in een grote doos invriezen, zoals dat met roomijs gebeurt. Het beste is om er meteen van te genieten. Heb je toch wat over, doe het dan in ijslollyvormpjes om er popsicles van te maken.

De lekkerste recepten om nicecream te maken

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen